Bakgrunn

Puls Lyngen år 2015 var starten på en årlig vinterfest i Lyngsalpene – lagd av folket, for folket. Initiativtakerne Lyngen Røde Kors og Lyngen/Karnes IL får med seg næringsliv, lag- og foreninger, Lyngen Kommune og privatpersoner for å skape et arrangement over tre dager, hvor pulserende aktiviteter står i fokus. Puls Lyngen (SUS) er under stiftelse og vil være registrert som stiftelse med vedtekter som sikrer at styring, arrangement og inntekter skal være ryddig, uten sær- og egeninteresser og til kommunen og regionens beste.

I første omgang skal arrangementet arrangeres over tre år basert på en prosjektmodell hvor formen og innholdet justeres underveis. Målsetningen er at vi i løpet av disse tre årene får i stand en livskraftig og levedyktig organisasjon som tar arrangementet videre.

Puls Lyngen er et arrangement som i lengre tid har vært etterspurt i Lyngen. Gjennom å ta i bruk den fantastiske naturen, sammen med solid lokal dugnadsånden har arrangørene som mål å skape en helg full av aktivitet. Det vil bli arrangert konkurranser med tidtaking og trimklasser, barnearrangement, eget arrangement for ungdom og underholdning for publikum. Målgruppen er toppturister, idrettsutøvere på alle nivå, fraflyttede Lyngsværinger og ikke minst lokalbefolkningen i hele regionen.

En vesentlig faktor er også at Puls Lyngen skal gi næringslivet i Lyngen utfordrende dager hvor deres tjenester kommer til å bli satt på prøve både av den etterspørsel arrangementet gir, men også av de tilbud de selv skaper inn i disse dagene. For lag- og foreninger og privatpersoner gir arrangementet rom for å lage egne aktiviteter.

Etter den vellykkede konkurransen Lyngen Rando i 2014 har arrangørene nå knyttet til seg andre aktører. Sammen med Vasarløpet som arrangeres for 37. gang utgjør Lyngen Rando kjernen i arrangementet. I tillegg kommer andre pulserende arrangement, konserter og barne- og ungdomsarrangement.

 

Publisert i Ukategorisert

Puls Lyngen er et nytt konsept der folk kan oppleve og delta i en rekke aktiviteter i Lyngen
Blant høydepunktene nevnes folkefest i sentrum med marked, Vasarløpet på langrennsski, piggsykkel- og fatbikeritt på Jægervatnet, Lyngen Rando i Lyngsalpene, og konsert.

FACEBOOK

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.