Vasarløpet

Et særdeles godt innarbeidet og populært skirenn som avholdes for 38.(!) gang av det driftige idrettslaget Jægervatnet IL. De er ikke så mange i antall medlemmer, men derimot i aktiviteter og konkurranseformer tipper vi de er i landstoppen målt aktivitet pr. medlem. President Barak Obama ville kanskje brukt sin kjente frase om denne gjengen: “They`re punching way above their weight level”.

Løypetrassen er svakt kupert og egner seg for høy fart, har du tid å kaste et blikk den ene eller andre veien vil du oppleve dramatisk Lyngen-natur på sitt aller ypperste.

Området er kjent for, ja nettopp Jægervatnet, sine driftige innbyggere og er en naturperle av de helt sjeldne. Her var det mange av de første tindebestigerne i Lyngen hadde sitt startsted, det gikk faktisk så langt at noen av pionerene, Petter Wessel Zapffe og Arne Ness sr førte opp ei hytte ved vannet. I dag er hytta i full drift av DNT. Håvard Nesheim, som var med Arne Ness sr` nevø Arne Ness jr. opp på Mount Everest i 1985 som den første ekspedisjonen fra Norge, har også ført opp ei åpen hytte til nytte for fjellets vandrere. Området er full av historie; det aller meste knyttet til naturen.

Familie 1 runde ca:9,4 km
Konkurranse klassisk 2 runder 18,8km
Konkurranse skøyting 3 runder 28,2km
Familie starter klokken 09.30 / Konkurranse klokken 12.00- Påmelding: god tid før start.

Arrangør: Jægervatnet IL, Kontaktperson: Kjell Ivar Robertsen, mobil: 971 35 227
Epost: kjell.ivar.robertsen@lyngen.kommune.no

Publisert i Konkurranser

PULS Lyngen

Puls Lyngen er et nytt konsept der folk kan oppleve og delta i en rekke aktiviteter i Lyngen Blant høydepunktene nevnes folkefest i sentrum med marked, Vasarløpet på langrennsski, piggsykkel- og fatbikeritt på Jægervatnet, Lyngen Rando i Lyngsalpene, og konsert.
MedlemmerSe merSkjul

Del

Se merSkjul

Se mer på Facebook
·Del

Se merSkjul

Extra VG-lista til Lyngseidet?

april 25, 2016, 8:00pm

Lyngseidet, Norway

Sommeren 2016 tar VG og Extra med VG-lista til en By Extra! Og du bestemmer! Extra har over 300 butikker i Norge. 118 kommuner har Extra-butikk, og ligger minst 60 minutter unna Oslo, Stavanger, Ber...

Se mer på Facebook
·Del

Se merSkjul

Se mer på Facebook